شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

در سیستم حوزه تربیت و آموزش تفکیک ناپذیرند و براساس نظر رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام، تا زمانی که کتاب‌های درسی با کفایت تدوین نگردد، تدریس رسائل، مکاسب و کفایه به قوت خود باقی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، امروز در نشست دانش افزایی مدیران مدارس علمیه قم، با اشاره به نقش استاد در تربیت طلاب، اظهار داشت: اساتید در انتقال همه عناصر مفید در حوزه، نقشی اساسی را بر عهده دارند.

وی با اشاره به طرح ساماندهی دروس سطوح عالی، ادامه داد: با صلاحدید مراجع عظام و شورای عالی حوزه، کلاس‏های سطوح عالی به صورت سامان یافته برگزار می‏شود که با موفقیت توأم بوده است.

مدیر حوزه علمیه استان قم، جزوه خوانی را از آفات علمی برشمرد و ابراز داشت: برخی طلاب به جای شرکت در درس اساتید، به جزوات رجوع می کردند که با درایت مراجع عظام، شورای عالی و مدیریت حوزه، با اجرای طرح ساماندهی دروس سطوح عالی، این نقیصه برطرف شد.

وی در ادامه به دغدغه های مدیریت در سطوح عالی اشاره کرد و گفت: دغدغه مدیریت حوزه، در رابطه با سطوح عالی این است که ظرف و مظروف مطابقت نداشته و بحث های کلیدی اجتهاد تدریس نشده، باقی می ماند که این مسأله نیز با همت اساتید بررسی و رفع شد.

حجت‏الاسلام والمسلمین فرخ فال درباره تغییر متون درسی حوزه، خاطر نشان کرد: براساس فرموده رهبر معظم انقلاب و حمایت مراجع عظام تقلید، تا زمانی که کتاب‌های درسی با کفایت تدوین نگردیده، تدریس رسائل، مکاسب و کفایه به قوت خود باقی خواهد بود.

مسئول حوزه مدیریت حوزه‌های علمیه همچنین با اشاره به تفکیک ناپذیر بودن تربیت و آموزش در سیستم حوزه، خاطر نشان کرد: این تفکر که مباحث تربیتی در حاشیه مباحث آموزشی قرار گیرد، تفکر درستی نیست و در واقع مباحث تربیتی از مباحث آموزشی جدا نمی‌باشد.

مدیر حوزه علمیه استان قم در پایان گفت: نظام آموزشی حوزه در برخی موارد، دارای نواقصی است که از آن جمله می توان به یکسان بودن دروس برای افراد مقطع سیکل و دیپلم و نیز استفاده از امکان امتحان ارتقایی اشاره کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha